De handleiding over datagestuurd schoonmaken

Lees onze handleiding over hoe u de nieuwste evolutie van facility management kunt toepassen binnen uw bedrijf. Ontvang handige tips en inzichten, klantvoorbeelden en analyses uit andere industrieën.
Download het PDF-bestand

Wat is datagestuurd schoonmaken?

Zodra schoonmaakteams en hun managers toegang krijgen tot actuele gegevens over waar er schoongemaakt moet worden, verandert de manier waarop er schoongemaakt wordt. Het schoonmaken van een complexe faciliteit als een stadion of luchthaven verandert van een frustrerend gokspel in een op feiten gebaseerde precisiesport. Welkom bij het tijdperk van datagestuurd schoonmaken.

Wilt u uw bedrijf een boost geven met datagestuurd schoonmaken?

Meldt u aan voor een gratis consult afgestemd op uw bedrijf

Meldt u nu aan

Neem contact met ons op

Voer uw voornaam in
Voer uw achternaam in
Voer een juist e-mailadres in
Vul hier uw bedrijsnaam in
Vul hier uw telefoonnummer in
Voer uw bericht in
500  
Gelieve recaptcha te bevolken
Dit formulier vraagt om uw contactgegevens, zodat we via e-mail op uw vraag kunnen reageren. Bekijk onze gebruiksvoorwaarden en ons privacybeleid voor een gedetailleerde beschrijving van hoe we uw ingezonden gegevens beschermen en beheren.
Bevestig dat u de informatie over de persoonlijke gegevens en de gebruiksvoorwaarden hebt gelezen

Bedankt!

Sluiten

Hoe kan datagestuurd schoonmaken uw bedrijf helpen?

Het hebben van actuele gegevens over waar er schoongemaakt moet worden maakt het mogelijk om het schoonmaken op drie verschillende manieren sterk te verbeteren:
1

Haal het maximale uit uw team

Doordat u precies weet wat nodig is, verspilt u geen tijd. Meer tijd betekent dat uw team net dat beetje extra kan doen wanneer ze schoonmaken. Managers kunnen er zeker van zijn dat er niets wordt verwaarloosd en kunnen de verzamelde gegevens gebruiken voor een betere planning, inkoop en logistiek.
2

Verbeter de betrokkenheid van uw personeel

Uw mensen zijn uw meest belangrijke hulpmiddel. Werk voelt zinvol wanneer men weet dat elke taak ertoe doet. Een betere controle over het werk zorgt voor minder stress en een meer gebalanceerde werksituatie.
3

Hanteer een nieuwe norm van klanttevredenheid

Datagestuurd schoonmaken zorgt voor een betere kwaliteit – geen lege dispensers meer en rommelige ruimten. In plaats daarvan wordt het mogelijk om klachten te voorkomen en de klanttevredenheid sterk te verbeteren.

1,12

miljoen vierkante meter aan retail- en entertainmentruimte

3500

bezoekers gemiddeld op een doordeweekse dag in elke sanitaire ruimte

68

Sanitaire ruimten

487 hokjes 

417 wastafels

Datagestuurd schoonmaken creëert een geweldige winkelervaring

The Dubai Mall is ’s werelds grootste – en voornaamste – winkelcentrum. Facility management staat continu onder druk om het vlekkeloze imago te behouden. Het winkelcentrum stapt nu over op datagestuurd schoonmaken met Tork EasyCube™. We spraken met Andrea Deutschbein, Facility Management Director bij The Dubai Mall, over de invloed van datagestuurd schoonmaken op het bedrijf:

Waarom is schoonmaken zo belangrijk?

We zijn meer dan een winkelcentrum, we zijn een wereldwijde attractie met miljoenen bezoekers. Iedereen die het winkelcentrum bezoekt, gaat minstens één keer naar het toilet. Nare geuren en een rommelige indruk zouden direct door iedereen worden opgemerkt, en zelfs de kleinste imperfecties kunnen een grote invloed hebben op onze reputatie.

Wat waren voorheen jullie uitdagingen?

Het afstemmen van onze schoonmaaktaken op de bezoekersstroom liep niet altijd zoals gewenst. Zelfs met vlekkeloze vloeren en andere oppervlakken kregen we nog steeds vaak klachten over dingen als dispensers die leeg waren of papier dat op de vloer lag.

Wat is tot nu toe de invloed geweest van Tork EasyCube™?

We bevinden ons nog steeds in de beginfase, maar we zien nu al verschillende voordelen. Het is een grote opluchting dat we nu direct kunnen reageren op eventuele problemen – voordat het mogelijk een klacht wordt. Sinds de installatie van Tork EasyCube™ hebben we nog geen klachten ontvangen over lege dispensers. Dankzij de gegevens van Tork EasyCube™ kunnen we direct zien welke sanitaire ruimten aandacht nodig hebben en welke niet. Dit heeft onze efficiëntie en de beschikbaarheid van ons personeel direct beïnvloed omdat het tijd vrijmaakt voor schoonmakers die ze ergens anders kunnen gebruiken.

Hoe heeft uw personeel gereageerd op datagestuurd schoonmaken?

Zodra je eenmaal aan de slag bent gegaan met het systeem, kun je je niet meer voorstellen om zonder te werken. Onze schoonmakers waren al goed getraind en uitgerust, maar met de ondersteuning van actuele gegevens kunnen ze met meer vertrouwen en precisie aan de slag en wordt hun rol serieuzer genomen.

Blijf problemen voor met Tork EasyCube®

Tork EasyCube® is een facility management software die uw team toegang geeft tot gegevens over schoonmaakbehoeften. Ze zien op een tablet precies waar, wat en wanneer er schoongemaakt moet worden. Het resultaat is een geheel nieuw niveau van efficiëntie, betrokkenheid van medewerkers en tevredenheid van klanten. Tork EasyCube® transformeert nu al hoe onze klanten werken in Europa, Noord-Amerika en Oceanië.
1

Sensoren in dispensers en telsystemen voor bezoekers meten wanneer er bijgevuld moet worden en het aantal bezoekers met behulp van actuele gegevens

2

Actuele informatie in een eenvoudig te gebruiken app geeft aan wanneer en waar schoonmakers nodig zijn

3

Managers houden de controle en kunnen plannen en stappen ondernemen met minder tijd en moeite door makkelijke analysemogelijkheden en een direct overzicht van de faciliteit

Handige tips bij de overstap

Inzichten van klanten die al zijn overgestapt op datagestuurd schoonmaken

Onderzoek de uitdagingen

Wat is belangrijk voor het succes van uw bedrijf en welke gebieden kunnen verbeterd worden? Onderzoek uw bedrijf om eventuele problemen te identificeren die u wilt aanpakken.

Betrek de belangrijkste belanghebbenden erbij

Een overstap naar nieuwe manieren van werken beïnvloedt alle niveaus van uw organisatie. Met name schoonmakers die de oplossing zullen gebruiken moeten er al vroeg bij betrokken worden om de implementatie goed te laten verlopen.

Kies de juiste partner

Zoek een geloofwaardige partner met bewezen oplossingen die een echte invloed hebben gehad bij andere klanten.

Vraag om een demonstratie

Zorg dat er genoeg tijd wordt besteed aan het uitleggen van de oplossing zodat u en uw team hier volledig gebruik van zullen maken en de positieve invloed op uw bedrijf wordt gemaximaliseerd.

Stel specifieke doelen

Wat wilt u bereiken met datagestuurd schoonmaken? Het stellen van specifieke doelen helpt u om de aanvankelijke inspanningen te richten op wat het belangrijkste is.

Steun iedereen bij de implementatie

Kijk goed naar wie de nieuwe oplossing in de praktijk gaat gebruiken. Bijvoorbeeld: u denkt misschien dat iedereen zich op zijn of haar gemak voelt bij het gebruik van smartphones en tablets, maar dit is niet altijd het geval. Blijf in gesprek met gebruikers zodat ze de juiste hulp kunnen ontvangen tijdens de implementatie.