Een duurzaam leven creëren weg van huis

Mensen brengen tegenwoordig steeds meer tijd door op plekken weg van huis – in werkomgevingen, hotels, scholen, restaurants en luchthavens. Dit betekent dat er meer vraag is naar oplossingen om het leven weg van huis duurzamer te maken. 
 
Wij helpen u duurzame oplossingen te leveren in uw bedrijfsvoering om te voldoen aan de wensen en eisen van klanten en consumenten. Dit omvat alles van een betere gezondheid door middel van betere hygiëne tot efficiëntere oplossingen om afval te verminderen, of een betere werkomgeving voor uw schoonmakers, koks of zorgverleners.
 
Bij Tork streven we naar een duurzamer leven weg van huis. 

 

Hoe we een duurzamer leven weg van huis mogelijk maken

Onze missie is oplossingen te ontwikkelen om het leven weg van huis duurzamer te maken. Onze toewijding aan duurzaamheid is gebaseerd op drie invloedsgebieden waar we denken dat onze producten en oplossingen het grootste effect zullen hebben: Welzijn, Meer uit minder en Circulariteit.

Welzijn

Hygiëne, gezondheid en welzijn zijn nauw verbonden. In ontwikkelingslanden zijn de toegang tot schoon water en betere hygiënepraktijken fundamenteel om de verspreiding van ziekte tegen te gaan. Maar ook in delen van de wereld waar dit risico minder groot is, is hygiëne essentieel voor gezondheid en welzijn. In bijvoorbeeld hotels, restaurants en cafés speelt hygiëne een sleutelrol voor de reputatie, niet alleen om de verspreiding van ziekte van de keuken naar de klanten te voorkomen, maar ook om alle ruimten te allen tijde fris en netjes te houden. In ziekenhuizen kan tot wel 70% van de infecties gerelateerd aan de gezondheidszorg worden voorkomen met betere hygiënepraktijken en betere hygiënenormen op basisscholen en scholen kunnen zorgen voor 54% minder verzuim. Via onderwijsprogramma’s over hygiëne, onderzoek en partnerschappen zetten wij ons in om de hygiënenormen weg van huis voor iedereen te verbeteren.
 
Onze aandacht voor welzijn omvat ook het ontwikkelen van oplossingen om facilitair management minder stressvol en fysiek minder zwaar te maken, bijvoorbeeld door het introduceren van ergonomische verpakkingen of met datagestuurde systemen voor schoonmaak. In industriële omgevingen zorgen onze reinigingsdoeken er bovendien voor dat solventen met 41% verminderd kunnen worden.

Meer uit minder

Het verminderen van de invloed op het milieu in de vorm van afval en koolstofuitstoot is een belangrijke zorg voor alle bedrijven, ongeacht de sector, grootte of locatie. 
 
Wij bieden oplossingen die afval en koolstofuitstoot verminderen, zonder in te leveren op kwaliteit. Meer uit minder bereiken betekent een nieuwe aanpak van hoe we dingen ontwerpen en produceren over de hele waardeketen. Aan de hand van Levenscyclusanalyses (LCA’s) kunnen we systematisch de invloed op het milieu beoordelen in alle stadia van de levensduur van een product en manieren bedenken om meer uit minder te halen. Ook ontwikkelen we oplossingen voor het verminderen van verbruik, zoals servetdispensers die de servetten vel-voor-vel uitgeven.

Circulariteit

De volgende grote sprong naar een duurzame toekomst omvat een nieuwe benadering voor bedrijven en verbruik. Maatschappijen veranderen langzaam van lineair naar circulair en hiervoor zijn nieuwe bedrijfsmodellen nodig met aandacht voor verantwoordelijk gebruik van grondstoffen door een mindset van ‘ontwerpen, verminderen, hergebruiken en recyclen’.
 
In het geval van professionele hygiëne is recyclen lastiger vanwege veiligheidsoverwegingen, maar er zijn een aantal partnerschappen tussen bedrijven en afvalverwerkingsbedrijven die de mogelijkheden onderzoeken om alles dat wordt geproduceerd te recyclen. Bij Tork hebben we deze ontwikkeling ter harte genomen en circulaire oplossingen ontwikkeld voor onze klanten, met Tork PaperCircle® (in de EU) en onze gesloten cirkel van recycling (in de VS).

Kennis, innovaties en partnerschappen

We creëren waarde voor onze klanten door ons te richten op kennis, innovaties en partnerschappen die hun bedrijven gezonder en beter maken.
 
Met behulp van diepgaande kennis en begrip van de trends en ontwikkelingen die van invloed zijn op onze klanten in verschillende sectoren, zorgen we ervoor dat we altijd een stap voorblijven. U kunt er zeker van zijn dat wij erbovenop zitten, of het nu gaat om actuele informatie over de duurzaamheidsopvattingen van klanten, het nieuwste onderzoek naar zorginfecties, of de nieuwste trends op het gebied van recycling.
 
Duurzaamheid is bovendien de kern van onze innovaties. Met toonaangevende innovaties zoals Tork PaperCircle® (’s werelds eerste recyclingservice voor papieren handdoeken) en Tork EasyCube® waarmee onze klanten tijd en geld besparen, zijn wij de koploper in de branche.
 
Samenwerking met onze klanten is essentieel voor succesvolle en duurzame innovaties, daarom werken wij met hen samen gedurende de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten. Aan de hand van realtime onderzoeken, producttesten en verbeteringsprocessen optimaliseren we onze oplossingen om te kunnen voldoen aan hun wensen.

Wereldleider op het gebied van duurzaamheid

Tork is onderdeel van het internationale hygiëne- en gezondheidsbedrijf Essity, dat erkend wordt als een van de meest duurzame bedrijven ter wereld. Ons duurzaamheidswerk wordt aangetoond door verschillende prijzen en scores. We beschikken over een gevestigd en goedgekeurd internationaal inkoopbeleid voor grondstoffen. Er worden alleen duurzame vezels uit verantwoorde bronnen gebruikt voor de vervaardiging van de producten van Tork.  
 
Lees hier meer over Essity’s duurzaamheidswerk en -doelen: https://www.essity.com/sustainability
 
FocusAreas_nlNL-BE.jpg

Printen Downloaden