Flanders Food Faculty.JPG
Restaurant

Tork voorziet Flanders Food Faculty Trainingscentrum van Tork-hygiëneproducten

20/01/2018

Tork voorziet Flanders Food Faculty Trainingscentrum van Tork-hygiëneproducten

Jonge topchefs die meedingen naar internationale gastronomische prijzen, kunnen zich voortaan klaarstomen in een trainingscentrum dat door de Flanders Food Faculty in het leven werd geroepen. Essity is sponsor en levert Tork-producten die helpen om de hygiëne in het gebouw te verzekeren. 
 
Op woensdag 20 december opende het Flanders Food Faculty Trainingscentrum in Harelbeke. Het project maakt deel uit van de Flanders Food Faculty, een initiatief dat door minister van Toerisme Ben Weyts en Toerisme Vlaanderen werd opgericht om de Vlaamse eet-, drink- en tafelcultuur internationaal te promoten. Het trainingscentrum bestaat uit twee keukens, waarin het Nationaal Culinair Team zich helemaal kan warmdraaien voor internationale wedstrijden. Gastronomisch bondscoach Jo Nelissen zal er het Young Chefs Team en het team Bocuse d’Or voorbereiden op de finales van de Culinary World Cup in Luxemburg en de Europese finale van de Bocuse d’Or in Turijn. Dankzij de producten van Tork zullen de keukens steeds 100% hygiënisch zijn. 
 
“Hygiëne is essentieel in een gastronomische keuken”, benadrukt Hilaire Spreuwers, Gastronomie Consulent bij Horeca Vlaanderen/Flanders Food Faculty. “Daarom vond ik het belangrijk om aan de slag te gaan met een partner die alles in huis heeft. In mijn voormalig restaurant gebruikte ik de producten van Tork al. Omdat ik er toen zo tevreden over was, wilde ik de samenwerking opnieuw aangaan voor het Flanders Food Faculty Trainingscentrum”, legt Hilaire uit. 
 
Sonja van der Linden, Product & Segment Manager Table Top & Hospitality bij Essity voor het merk Tork, is blij met de samenwerking: “Het was heel fijn om samen na te denken over de hygiëne van de keukens. Natuurlijk zijn we ook blij dat de jonge chefs zich dankzij onze producten volledig kunnen focussen op het creëren van gastronomische meesterwerkjes”, licht Sonja toe.
 
De producten van Tork worden breed ingezet. Het gebouw is voorzien van zeepdispensers, handdoeken, toiletpapier, poets- en reinigingsdoeken, servetten en tafelaankleding. Deze producten komen van pas tijdens de dagelijkse activiteiten van het jong talent, maar ook tijdens belangrijke wedstrijden. Tork spitst zich naast de hygiëne ook toe op de tafelaankleding tijdens de diners van het Nationaal Culinair Team. De Tork LinStyle servetten zullen dan gebruikt worden om de tafel aan te kleden. 
 
Het Flanders Food Faculty Trainingscentrum zal een permanente thuisbasis blijven voor jong keukentalent. Dat belooft dus een langdurige samenwerking.