Tork PaperCircle® – de eerste recyclingservice voor papieren handdoeken in de wereld

Tork PaperCircle® is een unieke recyclingservice voor papieren handdoeken. Wij helpen uw bedrijf de cirkel rond te maken door uw gebruikte papieren handdoeken in te zamelen en lokaal te recyclen tot nieuwe hygiëne tissueproducten. Na succesvolle pilots met partners in Duitsland en Nederland, bieden we Tork PaperCircle nu in meer Europese markten aan. 
 
Samen met u en onze vertrouwde recyclingpartners sluiten we de cirkel voor uw gebruikte handdoeken en maken er nieuwe hygiëne tissueproducten van in een lokale Essity-fabriek.
 
flow.jpg
 
"Tork PaperCircle is een goed voorbeeld van hoe we samen met onze klanten de weg wijzen naar een circulaire economie voor professionele hygiëne", zegt Kersti Strandqvist, Senior Vice President, Group Sustainability, Essity.
 
Wat zijn de voordelen voor u? 
Tork PaperCircle® is een complete oplossing voor het verminderen van afval tot wel 20%* en het verlagen van uw ecologische voetafdruk met tenminste 40%*, zodat u een belangrijk statement maakt naar uw werknemers en bezoekers. Zo draagt u bij aan een circulaire samenleving.
 
symbols_nl.jpg 
 
Zo werkt Tork PaperCircle®
We hebben Tork PaperCircle® ontwikkeld in samenwerking met klanten en recyclingexperts om ervoor te zorgen dat de service efficiënt en duurzaam is en aan uw behoeften voldoet. 
 
  • Uw bezoekers en werknemers gebruiken de sanitaire ruimten zoals ze gewend zijn, maar gooien hun papieren handdoek in de daarvoor bestemde afvalbak, nadat ze hun handen hebben gedroogd – de speciale informatiestickers voor in de sanitaire ruimte maakt dit eenvoudig en intuïtief
  • Schoonmakers legen de afvalbakken zoals gebruikelijk, maar houden de papieren handdoeken apart op hun karretje - wij bieden training en handleidingen voor deze aanpassingen in hun werkwijze 
 
Onze recyclingpartner verzamelt de papieren handdoeken en brengt deze naar de lokale Essity-papierfabriek. 
  • De Essity-locatie recyclet de papieren handdoeken tot nieuwe hygiëne tissueproducten
  • Uw gebruikte papieren handdoeken komen terug in de kringloop als nieuwe hygiëne tissueproducten
Ons toegewijde team ondersteunt u bij de opzet, implementatie en doorlopend gebruik, zodat uw overgang naar een circulaire economie soepel en efficiënt verloopt. Tork PaperCircle is eenvoudig te implementeren en kostenneutraal in vergelijking met andere afvalverwerkingsopties.
 
De service wordt erkend voor zijn innovatieve bijdrage aan een circulaire samenleving
Tork PaperCircle® is beloond met enkele van de meest prestigieuze prijzen en erkenningen in de sector. In 2018 won het zowel de Innovation Award als de Visitors Choice Award tijdens de Interclean in Amsterdam en de European Paper Recycling Council erkent Tork PaperCircle als een innovatie die bijdraagt aan de duurzaamheid van Europa door actieve promotie van papierrecycling.
 
Interclean 2018 Award logo-Category Winner.jpg    Interclean 2018 Award logo-Visitors Choice Winner.jpg 
 
"We waren echt onder de indruk van de Tork PaperCircle service. Het is een zeer ambitieus project en het eerste in zijn soort, met een papierrecyclingdienst in de gebouwen van de klant," zegt Michelle Marshall. 
Voorzitter van de jury, Interclean.
 
Meer informatie over hoe u circulair kunt werken?
David de Romsee
David.de.romsee@essity.com
+32 475 75 49 33
 
*Resultaten van een levenscyclusanalyse (LCA) uitgevoerd door Essity Tork en geverifieerd door het Zweeds Milieuonderzoeksinstituut IVL (Swedish Environmental Research Institute Ltd), 2017, waarbij rekening is gehouden met vermeden processen.