Royal Randwick Racecourse Rectangle.jpg

En er wordt weer geracet

Royal Randwick Racecourse is een paardenrenbaan van wereldklasse in Sydney, Australië, die op een willekeurige racedag door wel 52.000 personen bezocht wordt. Het publiek bestaat uit een mix van fervente gokkers, sociale bezoekers, fashionista's en gezinnen, maar ze zijn er allemaal om de spanningen van een eersteklas race te ervaren met het geluid van de daverende hoeven die op slechts een paar meter afstand naar de finish sprinten.

Het publiek begint rond 11 uur binnen te stromen tijdens Stakes Day, en in een mum van tijd bruist het bij de renbaan van opgewonden gesprekken, luidruchtig gelach en kleurrijke outfits die het terrein tot leven brengen.
 
Na een verbouwing van $150 miljoen in 2013 is het Royal Randwick nu een faciliteit voor races en evenementen van wereldklasse waar u terecht kunt voor het bekijken van een race, een heerlijke avondmaaltijd en gezellig entertainment. De locatie heeft een balzaal die ruimte biedt voor 1000 gasten, een hippe cocktailbar en restaurant, 18 zakelijke boxen, zes zakelijke suites en niet te vergeten de algemene administratiefaciliteiten; de locatie is geschikt voor een dynamische mix van gasten die allemaal één ding met elkaar gemeen hebben: een passie voor paardenraces.
 
Alle 17 keukens van de renbaan staan onder een continue druk om te presteren en tijdens elke racedag de 52.000 hongerige monden te voeden. En het keukenpersoneel van Randwick heeft producten nodig die gewoon goed werken. In tegenstelling tot andere sportvoorzieningen waar de vraag toe- en afneemt, hebben de gokkers bij Royal Randwick gedurende de hele racedag een constante toevoer van voedsel en drankjes nodig. De druk op de keukenfaciliteiten is dan ook niet alleen constant maar ook ongelooflijk groot, met duizenden gokkers die tijdens een racedag langskomen voor ontbijt, lunch en diner. Ook in de servicegebieden draait het volledig om efficiëntie, om ervoor te zorgen dat de enthousiaste bezoekers hun maaltijden op de snelste, meest efficiënte manier kunnen krijgen zodat ze die belangrijke race niet zullen missen.
 
En dit is ook het geval in de 40 sanitaire ruimten van de racebaan – waar ze de uitdaging aan moeten kunnen van duizenden gepassioneerde gokkers die de faciliteiten de hele dag door bezoeken. De sanitaire ruimten dienen niet alleen robuust en sterk te zijn en de uitdaging aan te kunnen om genoeg toiletpapier, handdoeken en zeep voor duizenden bezoekers te leveren, ze moeten er ook nog eens goed uitzien en bij de bouwstijl van de locatie passen.
 
Alles bij elkaar zijn de werkomstandigheden bij de Royal Randwick Racecourse tijdens een normale racedag dus erg zwaar, en het personeel levert perfect werk om ervoor te zorgen dat elke bezoeker tijdens zo'n dag toegang heeft tot eten en sanitaire faciliteiten.

Het werkt allemaal uitstekend, vooral met de enorme capaciteit van het Tork Elevation toiletpapiersysteem, zodat we minder vaak zonder zitten en moeten navullen.

Chris Wilson

Projects Manager, Australian Turf Club