Blue Fin Building

Werken met Tork EasyCube® en datagestuurd schoonmaken in de drukste gebouwen van Londen

Het Blue Fin Building ligt op een prominente locatie aan de Theems, Southbank, en is een iconisch gebouw van 46.451 vierkante meter met 13 verdiepingen dat in 2007 is ontwikkeld.

Er zijn maar weinig vastgoedmarkten die zo intens en toonaangevend zijn als die van Londen. Commerciële faciliteiten zijn voortdurend op zoek naar nieuwe oplossingen om elk detail te verfijnen en de concurrentie voor te blijven.
Het Blue Fin Building is hierop geen uitzondering en ligt op een prominente locatie aan de Southbank van de Theems.
 
Blue Fin BuildingHet is een iconisch gebouw van 46.451 vierkante meter met 13 verdiepingen. De toestroom en samenstelling van haar bezoekers is net zo levendig en gevarieerd als de stad zelf.
 
Om ervoor te zorgen dat de faciliteit altijd op zijn best is, wordt de schoonmaak verzorgd door Principle Cleaning Services, die veel van de meest prestigieuze gebouwen in Londen beheren. Er worden op verschillende momenten op de dag traditionele schoonmaakrondes en dispensercontroles uitgevoerd, wat neerkomt op 10.000 bezoeken aan een sanitaire ruimte per dag. Het hebben van vooraf ingestelde schoonmaakrondes gaf echter maar beperkte flexibiliteit om verschillen in de bezoekersaantallen aan te kunnen en leidde tot te veel schoonmaken in sommige gebieden en te weinig in andere.
“De noodzaak voor schoonmaken komt overeen met het aantal bezoekers. Meer mensen betekent meer druk. Bij het werken met vooraf ingestelde schoonmaakrondes was het moeilijk om ons aan te passen en onze activiteiten af te stemmen op de werkelijke behoeften van het gebouw,” aldus Victoria Jaramillo, General Manager, Principle Cleaning.
 
Om de efficiëntie en schoonmaakkwaliteit bij het Blue Fin Building te verbeteren was Principle op zoek naar een manier om actuele gegevens en nieuwe technologie te gebruiken. Tork EasyCube, de facilitaire management software voor datagestuurd schoonmaken, werd geïnstalleerd om actuele informatie te bieden over waar en wanneer er schoongemaakt en bijgevuld moest worden. Hierdoor konden de schoonmakers en het management proactief werken en doen wat nodig was, waar en wanneer dit nodig was.
 
Dankzij de introductie van Tork EasyCube kon Principle overstappen van statische werkschema’s naar datagestuurd schoonmaken en kon het zeer drukke gebouw effectiever worden beheerd.
 
Datagestuurd schoonmaken heeft een geheel nieuwe manier van denken gecreëerd voor schoonmaken. Verbonden apparaten in het gebouw verzamelen actuele gegevens over bezoekersaantallen en dispenservulniveaus. In plaats van dat het schoonmaakpersoneel van de ene locatie naar de andere gaat, weten ze nu precies waar er schoongemaakt moeten worden.
 
“Vandaag bieden we een hogere en meer consequente schoonmaakkwaliteit. Meerdere schoonmakers in verschillende diensten werken met de software om het schoonmaken op de drukke locatie te beheren. Het is niet alsof we anders schoonmaken, we doen het gewoon efficiënter. We hebben een nieuw niveau van flexibiliteit en zijn proactiever in onze activiteiten, waardoor we altijd en overal kunnen voldoen aan de schoonmaakbehoeften,” aldus Tom Lloyd, Operations Director, Principle Cleaning.

We hebben al zeer deskundige schoonmakers, maar met Tork EasyCube® kunnen ze hun tijd en energie besteden aan de gebieden waar dit het meest nodig is. Onze activiteiten op 46.451 vierkante meter zijn complex en Tork EasyCube® helpt ons controle te houden en op klachten te reageren voordat deze zich voordoen.

Angelina Hadj-Lazib

Account Manager, Principle Cleaning