Dining.tif

De wereld achter de glazen wand

Er zijn weinig omgevingen die zulke strikte hygiënevoorschriften hebben als de keuken van een kwaliteitsrestaurant. SCA levert met trots de hygiënische oplossingen van Tork Elevation aan een van 's werelds meest prominente keukens: restaurant Geranium in Kopenhagen, Denemarken.

Geranium is een van de meest exclusieve eetgelegenheden in Denemarken, en al sinds 2010 een zakenpartner van Tork. Chef-kok en medeoprichter Rasmus Kofoed heeft driemaal deelgenomen aan het prestigieuze culinaire wereldkampioenschap, Bocuse d'Or, waar hij in 2011 naar huis ging met de begeerde gouden medaille. Daarnaast is partner Sören Ledet uitgeroepen tot de beste ober van Europa bij de prijsuitreiking van Coupe Baptiste in 2012.


Immens vertrouwen en goed gereedschap

Geranium bevindt zich op de 8e verdieping van het Parken Stadium in Kopenhagen en combineert culinaire diversiteit met een prachtig uitzicht over de stad. Daarnaast kunnen de gasten van dit restaurant ook binnen genieten van adembenemende aanblikken: een van de meest toonaangevende kenmerken van het restaurant is een gigantische glazen wand die het restaurant scheidt van de keuken – dit vereist de hoogste normen op gebied van hygiëne en toont een immens vertrouwen in voedselbereiding. 

"Onze grootste prioriteit is dat onze gasten zich vermaken en een leuke tijd hebben – hierin zijn de verwachtingen van een kwaliteitsrestaurant veel hoger. Het is onze taak ervoor te zorgen dat we goed geïnformeerde medewerkers hebben die echt geven om de hygiëne van onze gasten, en ervoor te zorgen dat zij de juiste middelen en omgeving hebben om dit te kunnen doen.", aldus partner Sören Ledet.


De grens van hygiënetransparantie 

In de meeste restaurants kunnen de klanten niet goed oordelen over de manier waarop voedsel klaargemaakt wordt, maar de glazen wand van Geranium geeft de gasten een helder zicht op wat er gaande is in de keuken. 

"Door de wand kunnen onze klanten de wereld door de ogen van de kok zien. En onze gasten zien natuurlijk dat we systematisch te werk gaan met voedselbereiding en dat we een hygiënische kwaliteitskeuken hebben. Onze keukenpraktijken zijn transparant en alle delen van de werkplek zijn optimaal ontworpen om aan de hoge verwachtingen op gebied van hygiëne en kwaliteit te kunnen voldoen."


Geen ruimte voor fouten 

De keuken van Geranium is uitgerust met producten van Tork Elevation-assortiment

"In een kwaliteitsrestaurant is er geen ruimte voor fouten. Het was aan onze designers om een hygiënische uitrusting te kiezen. Daarom is het zeer belangrijk om designers aan te nemen die niet alleen weten hoe een keuken globaal te werk gaat, maar ook kennis hebben van de fijnere zaken zoals hygiënepraktijken. De designers hebben al deze factoren meegenomen bij het ontwerpen van de keuken, de keuze van de leverancier en het plaatsen van de hygiënische voorzieningen."

Door de wand kunnen onze klanten de wereld door de ogen van de kok zien. En onze gasten zien natuurlijk dat we systematisch te werk gaan met voedselbereiding en dat we een hygiënische kwaliteitskeuken hebben. Onze keukenpraktijken zijn transparant en alle delen van de werkplek zijn optimaal ontworpen om aan de hoge verwachtingen op gebied van hygiëne en kwaliteit te kunnen voldoen.

Sören Ledet

Beste ober 2012