Star-Buffet 2 - Rectangle.tif

Tork Xpressnap® biedt een nette oplossing voor het drukke Star Buffet

Buffetrestaurants zijn druk. En Star Buffets zijn hierop geen uitzondering; de vele locaties serveren duizend maaltijden per dag, met een aanbod van meer dan 150 verschillende gerechten. Zulke hoeveelheden vergen een kwaliteitsmanagementsysteem met producten en partners die hen helpen dit te bereiken.

Buffetrestaurants zijn druk. En Star Buffets zijn hierop geen uitzondering; de vele locaties serveren duizend maaltijden per dag, met een aanbod van meer dan 150 verschillende gerechten. Zulke hoeveelheden vergen een kwaliteitsmanagementsysteem met producten en partners die hen helpen dit te bereiken.
Tork is zo'n partner van Star Buffet en levert sinds 2011 Xpressnap® dispensers en servetten aan restaurants van Star Buffet. Hoewel servetten maar een klein onderdeel van een buffet lijken te vormen, zegt de manager van Star Buffet Bossley Park, Dudley Lo, dat Tork Xpressnap® een groot verschil heeft gemaakt. "Vroeger plaatsten we mandjes met servetten op verschillende punten bij het buffet," zegt Lo, "en mensen pakten een handjevol als ze er langs liepen."
Lo moest ze dus iedere 30 minuten aanvullen, wat veel tijd en geld kostte. Dit was niet alleen bij het Star Buffet in Bossley Park een probleem, maar bij alle acht de filialen van Star Buffets in New South Wales. 
Star Buffet-restaurants bevinden zich in grote sportclubs of RSL's en hebben tussen 350-800 zitplaatsen. Ze bieden lunch- en dinergerechten en verzorgen verder evenementen en catering, dus het verbruik van servetten is aanzienlijk. Lo was op zoek naar een betere oplossing voor servetten toen hij de Tork Xpressnap® ontdekte. "Ik vond dat de dispenser er stijlvol uitziet, ze zijn heel netjes en ik vond de AD-a-Glance een goede functie", zegt Lo. 
Met de verwisselbare reclamepanelen van AD-a-Glance aan de zijkant van alle Tork Xpressnap® dispensers kun je je berichten direct onder de klanten brengen. En ze zijn zo eenvoudig te maken met de nieuwe gratis online app op de website van Tork. Je kunt uit bestaande templates kiezen of je eigen ontwerp maken.
Lo bestelde een aantal standaarden van Tork Xpressnap® en plaatste ze op vier plekken rondom het buffet in Bossley Park, en de resultaten hebben hem versteld doen staan. "Het kost mensen minder tijd om een servetje te pakken, dus mensen houden de rij niet op, en ze nemen er nu maar één in plaats van een handjevol", legt Lo uit. Vanwege de grote capaciteit en het lagere verbruik hoeft Lo nog maar één keer per dag de servetten bij te vullen – een grote verbetering vergeleken met elke 30 minuten. 
Met Tork Xpressnap® wordt het servetverbruik gegarandeerd met 25% verminderd, maar bij Star Buffet is ook gebleken dat het rommel vermindert en tijd scheelt wat betreft schoonmaken en in de rij staan. Het is op elk vlak een nette oplossing. 

We werken volgens HACCP en ik dacht dat Tork Xpressnap® zou zorgen voor een schone omgeving, en ook goed zou zijn voor de gezondheid en veiligheid

Dudley Lo

Manager bij Star Buffet Bossley Park