Walibi_Isaac Veenendaal - rect.jpg

Hygiëne staat hoog in het vaandel bij Walibi

“Mensen komen bij ons voor een leuk dagje uit en hygiëne is het laatste waar ze zich druk over hoeven te maken”. Walibi, beroemd om de achtbanen, is met 900.000 bezoekers per jaar een van de meest bezochte pretparken van ons land. Naast het bieden van de spannendste achtbanen, staat een goede hygiëne hoog in het vaandel bij Walibi. Facility Manager Isaac Veenendaal vertelt over het belang van hygiëne en efficiëntie in de sanitaire ruimten.

Optimale hygiëne
“Bij Walibi is hygiëne erg belangrijk. Samen met alle collega’s zorgen wij voor een optimale hygiëne. Het park moet er altijd schoon en verzorgd uit zien. Dat geldt voor zowel de horeca als de winkels, attracties en sanitaire voorzieningen. Mensen komen bij ons voor een leuk dagje uit en hygiëne is het laatste waar ze zich druk over hoeven te maken. En daar gaan we met elkaar voor de volle 100% voor.”

Minder verstopte toiletten
“Een schoon toilet mag je op zijn minst verwachten als je naar ons park komt. Ik denk dat het niet uitmaakt waar je naartoe gaat of welk toilet je bezoekt. Iedereen wil een schoon toilet en de gelegenheid om handen te kunnen wassen. Wij werken dan ook met man en macht om dit te faciliteren. De SmartOne® dispenser van Tork helpt ons hierbij. Voorheen hadden wij vaak last van verstopte wc’s, waardoor gasten langer in de rij moesten staan. De Tork SmartOne® heeft een goede rem die ervoor zorgt dat men niet meer wc papier kan afnemen dan nodig en de rol niet meer volledig kan worden afgerold. Hierdoor hebben wij nauwelijks nog last van verstopte wc’s.”

Afname in papierverbruik
“De Tork SmartOne® verdient zichzelf terug doordat het papierverbruik enorm afneemt. Naast het feit dat hierdoor verstoppingen voorkomen worden, scheelt het dus ook in kosten. Een fijn bijkomend voordeel!”

"De Tork SmartOne® verdient zichzelf terug doordat het papierverbruik enorm afneemt."

Isaac Veenendaal

Facility Manager