Foodservice

Er zijn maar weinig bedrijven waar hygiëne zo’n grote en directe impact heeft als hotels, restaurants en cafés. Een schone omgeving is niet alleen belangrijk voor de gastervaring, klanten melden negatieve hygiëne-ervaringen ook steeds vaker via social media middels lage scores en slechte reviews.1 Daarnaast kan een probleem bij de voedselveiligheid een dure grap worden, zowel in de vorm van boetes als een verlies van omzet door een verandering in de klantbeleving. 

Het Tork Clean Care-programma biedt een uitgebreide reeks expertise en hygiënische oplossingen voor de horeca. Het programma zorgt dat er goed gezorgd wordt voor zowel uw gasten als werknemers – maar ook voor uw imago.

  • Goede hygiënepraktijken zijn goed voor business

    Een recent Amerikaans onderzoek laat zien dat één enkele, door voedsel veroorzaakte uitbraak een restaurant miljoenen dollars kan kosten aan verloren inkomsten, boetes, rechtszaken, juridische kosten, verhoging van verzekeringspremies, inspectiekosten en omscholing van personeel.2 En een Europees onderzoek meldt dat er jaarlijks meer dan 23 miljoen mensen ziek worden door onveilig voedsel.3 
     
    Goede hygiënepraktijken doen veel om de voedselveiligheid te verbeteren. Ze bieden ook andere mogelijke voordelen, zoals meer tevreden klanten, goede werkomstandigheden, minder voedselverspilling, minder personeelsverloop en een hoger moreel.4

  • Het is een teaminspanning

    Hoewel de meeste mensen begrijpen dat hygiëne en schoonmaken belangrijk zijn, staan ze niet altijd bovenaan de lijst van prioriteiten voor restaurantmedewerkers die vaak een lange lijst met taken moeten afwerken en vaak onder tijdsdruk staan. Het ontwikkelen van de juiste kennis en het vaststellen van de juiste procedures zal uiteindelijk zijn vruchten afwerpen, omdat een enkele fout van een enkele werknemer een negatief effect kan hebben op uw hele bedrijf. Regelmatige teamtrainingen laten het belang zien van de juiste hygiënepraktijken en verbeteren de motivatie van het personeel om ze te volgen. Ze verbeteren ook de efficiëntie, omdat personeel dan weet hoe ze hygiënisch moeten werken en dit ook makkelijker zal doen. Na verloop van tijd zal het managen van een schone keuken een bedrijfsbrede houding worden.

Food-service-cleancare_original.jpg
Food-service-cleancare3.jpg

Hygiënetips voor horecamedewerkers

Slechte hygiëne is een van de meest voorkomende oorzaken van voedselveiligheidsproblemen5 in de horeca. Gelukkig is het goed mogelijk om de persoonlijke hygiëne te verbeteren of te onderhouden door een paar eenvoudige regels te volgen. Download hier onze hygiënetips voor uw horecapersoneel.