Duurzaamheid

Duurzaamheid

Impact op het milieu minimaliseren, bedrijfsprestaties maximaliseren

Tegenwoordig willen mensen zo gezond en duurzaam mogelijk zijn, zowel thuis als buitenshuis. Tork is onderdeel van het internationale hygiëne- en gezondheidsbedrijf Essity, dat erkend wordt als een van de meest duurzame bedrijven ter wereld. Duurzaamheid is de grondslag van onze bedrijfsstrategie die gericht is op waar wij de grootste impact kunnen hebben. We hebben hoge ambities gesteld met de focus om bij te dragen aan welzijn, duurzaam verbruik en een circulaire maatschappij. 

Wij denken vooruit voor duurzaamheid

Ontdek hoe onze innovatieve en duurzame hygiëne-oplossingen bijdragen aan het versnellen van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN.

Meer uit minder

Bij Tork zetten we ons in om producten en oplossingen te ontwikkelen die onze klanten helpen afval te verminderen en meer te halen uit minder. Voor ons betekent dit dat we veranderen hoe we producten ontwerpen en produceren binnen de gehele waardeketen. 

Welzijn

Hygiëne, gezondheid en welzijn zijn nauw verbonden. Door te investeren in verbeterde hygiëne in uw bedrijf laat u zien dat u om uw mensen geeft, en profiteert u van de voordelen van gezonder, minder vaak afwezig personeel en meer tevreden klanten en bezoekers. Bij Tork is het onze ambitie om hygiënenormen voor iedereen te verbeteren en welzijn op de werkplek te bevorderen. We weten dat welzijn essentieel is voor een goedlopende organisatie.

Wist u dat?

90% van onze verpakkingen is gemaakt van hernieuwbare grondstoffen van ofwel papier of karton dat recyclebaar is.

Circulariteit

Bij Tork betekent circulariteit opnieuw nadenken over de manier waarop wij zaken doen, grondstoffen efficiënter gebruiken en afval verminderen. Ons doel is om producten te ontwerpen die passen binnen een circulaire maatschappij. Door samen te werken met bedrijven die hier hetzelfde over denken, kunnen we de cirkel sluiten in Professional Hygiene.


We nemen het voortouw in het tranformeren van Professional Hygiene van lineair naar circulair. Hiervoor zijn nieuwe bedrijfsmodellen nodig met aandacht voor verantwoord gebruik van grondstoffen door een mindset van ‘ontwerpen, verminderen, hergebruiken en recyclen’, zodat afval wordt omgezet tot nieuwe grondstoffen.

Miniatuurafbeelding van onze duurzaamheidsfolder
Lees onze folder

Duurzame hygiëneoplossingen voor uw bedrijf

Bronnen

Vergeleken met Tork H2 Universal-vullingen 150299
2-laags servet in Tabletop-dispenser vergeleken met Fastfold (Tork dispenser: 271800 en Tork vulling: 10933)
Schatting op basis van een door derden gecontroleerde levenscyclusanalyse voor gemiddelde EU-condities, waarbij rekening is gehouden met vermeden processen door alternatief gebruik van verse vezels en energie. Potentiële besparing in kg CO2e wordt berekend op basis van het resultaat van de levenscyclusanalyse en het aan ons gerapporteerde verzamelde gewicht. Schatting mag niet worden gebruikt voor berekeningen van de CO2-voetafdruk of rapportagedoeleinden.